27 Mart 2010 Cumartesi

İşte habercilik bu!!!

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/14230534.asp?top=1

http://www.sporx.com/futbol/superlig/188783/?ref=ABMR

Üniversite okuyacam, Basın-Yayın kazanıp da radyo televizyonda habercilik yapacam diye o kadar kasarsın, hadi oldu da kazandın diyelim; kim bilir kimin torpili ile hiçbir boktan anlamadığı halde yönetici sıfatını edinip de başa gelmiş olan 3-5 yavşağın ağız kokusunu çekersin; staj isterler, kameraman olmanı isterler, reji işlerini yapmanı isterler, süperman olup da uçmanı isterler.

Bütün bunları yaptıktan sonra yine yaranamazsın en ufak bi hatanda yol verirler, Türkiye'de basın sektöründe çalışmak böyle bişeydir işte.

Bu yönetici sıfatını edinip de sike sürülecek akla sahip olmayan şahısların iş verdiği kişiler ise yukarıdaki linklerde gördüğünüz tarzda haber yaparlar, "Herkes bize hasta oldu olm!" diye böbürlenerek gezerler.

Okumuşsun, kendisi geliştirmisin, bi gecede 100 sayfa yazı yazıp dergi çıkarmışsın vs. vs. vs. hiçbirini sikine takmaz bu basın sektöründekiler. Ama şöyle bişey var.

+ Lan! PES oynayabiliyo muydun sen?
- Hee... Gel bi eline vereyim.
+ Videosunu da çekelim lan kim kimin eline veriyo bakalım! Olmadı siteye koyarız, maksat dolu gözüksün.

Aşağı yukarı böyle bi muhabbet geçmiştir sanrım, yoksa normal bi şekilde siteye ne haber koysak diye düşünürken, "Hadi PES'te derbiyi oynayalım da onu koyalım siteye" demiş olmaları yukarıda yazdığım diyalogdan çok daha saçma geliyor kulağıma.

Uzun lafın kısası: böyle haberciliğin ta amına koyim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder